måndag 10 februari 2014

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika



Igår blev det ett test med ett nytt kycklingrecept.
Originalreceptet hittade jag på Tasteline.com av Linnea Swärd. 
Jag har ändrat lite till nästa gång, jag tror det blir godare då.

4 port

4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat 
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap (eller mer om man vill)
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost


Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och skär i mindre jämnstora bitar. Stek i smör så att de får en fin yta. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. 

2. Skiva tomaten i tunna skivor och lägg över kycklingen. 
Ta basilikabladen, strimla och strö över. 

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraichen. Häll över kycklingen  och strö över ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. 



Den här gången provade jag smörstekt broccoli med vitlökssalt som tillbehör och gurkstavar. 



Inga kommentarer: