Igår blev det ett test med ett nytt kycklingrecept.
Originalreceptet hittade jag på Tasteline.com av Linnea Swärd.
Jag har ändrat lite till nästa gång, jag tror det blir godare då.
4 port
4 st kycklingfiléer
smör att steka i
1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap (eller mer om man vill)
2 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyftor
2 dl créme fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och skär i mindre jämnstora bitar. Stek i smör så att de får en fin yta. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
2. Skiva tomaten i tunna skivor och lägg över kycklingen.
Ta basilikabladen, strimla och strö över.
3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraichen. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i ca 20-25 minuter.
Den här gången provade jag smörstekt broccoli med vitlökssalt som tillbehör och gurkstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar