torsdag 27 februari 2014

Fisk- och broccoligratäng


Det här receptet kommer från LCHF-appen och är egentligen ett kycklingrecept men jag har bytt ut och gjort om lite.

2 port

4 st fiskfiléer 
250 g broccoli
1 ägg
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 msk skaldjursfond (jag hade Bong's Touch of taste)
1/2 tsk sambal oelek
Smör att steka i
1 tsk salt till fisken
Peppar efter smak

Smaksätt såsen med vitlök om du vill.


Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Koka upp vatten med lite salt. Skölj och skär broccolin i mindre bitar under tiden. Även stammen går utmärkt att äta, bara man skär den i mindre bitar. När vattnet kokar, lägg i broccolibitarna och låt koka endast 1-2 minuter så att det är spänst kvar i broccolin. Häll av vattnet och låt broccolin rinna av den ordentligt.

3. Salta och peppra fisken. Stek i smör i stekpannan tills den nästan är genomstekt.

4. Lägg broccolin i en ugnssäker form och lägg fisken över.

5. Vispa ihop grädde, ägg, crème fraiche, skaldjursfond och sambal oelek. Ringla gräddsåsen över fisken och broccolin och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.

Servera gärna med lite grönsallad.

Före ugnen.

Efter ugnen.

Inga kommentarer: